Οι Ειδικοί μιλούν για τις Νέες Τεχνολογίες Αντιγήρανσης

Οι Ειδικοί μιλούν για τις Νέες Τεχνολογίες Αντιγήρανσης

- 25/08/2017

Ανακαλύψτε και εσείς τις νέες αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιγήρανση που σας προσφέρουμε στο ikonDerma

Τρεις ειδικοί της δερματολογίας, μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία και τα μυστικά τους, ενάντια στη γήρανση του δέρματος.


Κυριάκος Οικονομίδης Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος - αντιγήρανση
Κυριάκος Οικονομίδης Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος – ikonDerma

«Αισθανθείτε και δείτε στο δέρμα σας τη χαμένη του σφρηγυλότητα»

Χαίρομαι ιδιαίτερα, για το γεγονός πως η πρόοδος στην αισθητική ιατρική και ειδικά στην αντιγήρανση, μας δίνει τη δυνατότητα να λύνουμε με μη επεμβατικό τρόπο ζητήματα που κάποτε μας οδηγούσαν στο χειρουργείο. Καθώς κατανοούμε πλέον καλύτερα τους μηχανισμούς γήρανσης του προσώπου περνάμε από την εποχή της ακινητοποίησης του Botox και του γεμίσματος με υαλουρονικό οξύ, σε μια πιο φυσική προσέγγιση με τρισδιάστατη αποκατάσταση των όγκων, ενεργοποίηση της ενδογενούς παραγωγής κολλαγόνου και ανάρτηση των πτωτικών περιοχών.

Από το 2013 χρησιμοποιώ τα νήματα ανάρτησης Silhouette Soft. Ένα πρωτοποριακό σύστημα για την αποκατάσταση των όγκων και του περιγράμματος του προσώπου, αλλά και την βελτίωση του λαιμού. Τα Silhouette Soft μου δίνουν λύση στη διαμόρφωση του κάτω τρίτου του προσώπου, βοηθώντας στον επανακαθορισμό της γραμμής της γνάθου και του οβάλ και αποκαθιστώντας την πτώση του μάγουλου.

Με μια διαδικασία ιατρείου μισής ώρας, χωρίς γενική αναισθησία και μετεγχειρητική ταλαιπωρία, ο ασθενής μου βλέπει μια εξαιρετική βελτίωση που δεν μπορεί να τη δώσει κανένα υλικό γεμίσματος. Θεωρώ ότι για τους ασθενείς που δεν επιθυμούν χειρουργικό lifting, τα Silhouette Soft δίνουν μια αποτελεσματική και αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της χαλάρωσης και της πτώσης.

Είναι όμως γεγονός, πως και στον τομέα των fillers τα πράγματα αλλάζουν. Εδώ και δύο χρόνια η χρήση του Ellanse, ενός νέου υλικού πλήρωσης των όγκων του προσώπου, δίνει όφελος στην ποιότητα του δέρματος, ενεργοποιώντας την παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου. Μπορώ πλέον να δώσω λύσεις σε δέρματα άδεια, κουρασμένα και γηρασμένα που προηγουμένως μόνο το υαλουρονικό οξύ δεν ήταν αρκετό ή γινόταν αφύσικα φουσκωμένο. Μπορώ να προσεγγίσω με ασφάλεια περιοχές όπως ο κρόταφος, το πηγούνι, τα ζυγωματικά. Ακόμη και περιοχές όπως μπροστά από τα αφτιά αλλά και ο λαιμός και – πολύ σημαντικό- τα χέρια, προσεγγίζονται φυσικά, δίνοντας στο δέρμα τη χαμένη του σφριγηλότητα. Κι αυτό είναι κάτι που ο ασθενής μου το βλέπει και το νιώθει!


Θεραπείες Αντιγήρανσης - αντιγήρανση
Γιώτα Ρήγα – Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

«Φυσικά και διακριτικά αποτελέσματα χωρίς όγκο»

Πρόκειται για ένα εμφύτευμα που το 2011 κέρδισε το βραβείο του πιο καινοτόμου υλικού της χρονιάς. Χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό στις αισθητικές θεραπείες. Τα τελευταία δύο χρόνια ήρθε στην Ελλάδα και μου δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω. Ασχολούμαι με την αισθητική δερματολογία από το 2000 και έχω δοκιμάσει όλα τα εμφυτεύματα που υπάρχουν στην αγορά. Μπορώ να πω ότι το Ellanse με ενθουσίασε. Το Ellanse δε γεμίζει μόνο ρυτίδες, αλλά σε τρεις μήνες έχει χτίσει καινούριο υγιές κολλαγόνο.

Τα χρόνια που περνάνε, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η διατροφή, το στρες καταστρέφουν το κολλαγόνο.  Αυτή είναι και η βασική αιτία που γερνάει το δέρμα μας. Το Ellanse δε γεμίζει μόνο τις ρυτίδες, αλλά αποκαθιστά τη βλάβη του κολλαγόνου επεμβαίνοντας στη διαδικασία της γήρανσης – θεραπεύει και προλαμβάνει.

Από ιατρικής άποψης, είναι ένα υλικό απόλυτα ιστοσυμβατό και βιοαπορροφήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι έχει ένα εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας, δηλαδή ότι δεν προκαλεί αλλεργίες, ερεθισμούς στο δέρμα, κοκκιώματα.

Έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα στην ανόρθωση του προσώπου και τη βελτίωση του περιγράμματος. Στηρίζει το δέρμα και δεν το φουσκώνει. Επίσης γεμίζει τις ρυτίδες και βελτιώνει συνολικά την ποιότητα του δέρματος προσφέροντας σφριγηλότητα και λάμψη.

Συνδυάζεται πολύ ωραία με νήματα ενισχύοντας τη δράση τους. Εφαρμόζεται στα χέρια και στο λαιμό και πρόσφατα έχει χρησιμοποιηθεί στην αναζωογόνηση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων στις γυναίκες.

Το Ellanse είναι μια εξαιρετική θεραπεία για άνδρες, γιατί πετυχαίνουμε φυσικά και διακριτικά αποτελέσματα χωρίς όγκο. Είναι μια θεραπεία για την αντιγήρανση, που χαίρομαι να την κάνω και τη συστήνω ανεπιφύλακτα.


Θεραπείες Αντιγήρανσης - αντιγήρανση
Μαρία Μαυρίδου – Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

«Θεραπείες που σέβονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και τα αναδεικνύουν φυσικά»

Τα τελευταία τρία χρόνια εφαρμόζω συνδυαστικά το Ellanse και τα νήματα ανόρθωσης Silhouette Soft στα πρόσωπα που θέλω να ανανεώσω συνολικά, να συσφίξω και να ανορθώσω μη-επεμβατικά.

Εφαρμόζοντας ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες του κάθε προσώπου, η αντιγήρανση επιτυγχάνεται με δύο βήματα. Το πρώτο στοχεύει στην αποκατάσταση των χαμένων όγκων και στην συνολικότερη βελτίωση της υφής του δέρματος με την διάχυτη εφαρμογή. Συγκεκριμένα, με την ατραυματική τεχνική της κάνουλας του Ellanse, το οποίο είναι ένας εξαιρετικός διεγέρτης παραγωγής κολλαγόνου του προσώπου. Μέσα στο επόμενο τρίμηνο που ολοκληρώνεται το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης θεραπείας, το πρόσωπο φαίνεται πιο φρέσκο και ενυδατωμένο. Έχει βελτιωθεί η διάχυτη λεπτή ρυτίδωση, έχουν αποκατασταθεί οι χαμένοι όγκοι στα ζυγωματικά και στις γωνίες του στόματος και έχει αποκατασταθεί η γραμμή του οβάλ.

Το δεύτερο βήμα είναι η τοποθέτηση των πλήρως απορροφήσιμων νημάτων ανάρτησης Silhouette Soft στο πρόσωπο και στον λαιμό. Στόχος είναι να επιτύχουμε το μη-επεμβατικό lifting, μέσω της επανατοποθέτησης των όγκων του προσώπου και της ανόρθωσης του δέρματος που επιτυγχάνουν τα νήματα αυτά, με τους απορροφήσιμους κώνους πολυγαλακτικού οξέος. Τους επόμενους τρεις μήνες, το πρόσωπο και ο λαιμός σταδιακά συσφίγγονται και ανορθώνονται. Βελτιώνεται περαιτέρω και η υφή του δέρματος, καθώς το υλικό των νημάτων αποτελεί έναν εξαιρετικό διεγέρτη παραγωγής κολλαγόνου.

Η συνδυαστική αυτή θεραπεία δίνει ένα εξαιρετικό και κυρίως απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο ολοκληρώνεται σταδιακά μέσα στο εξάμηνο. Δημιουργεί ένα πλήρως αναδομημένο πρόσωπο και λαιμό, με σύσφιξη και ανανέωση της υφής του δέρματος η οποία ξεκινά από μέσα, μέσω της νεοκολλαγένεσης που συμβαίνει στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος. Είναι μια θεραπεία για την αντιγήρανση, η οποία σέβεται τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Τα αναδεικνύει με φυσικό τρόπο και κάνει χαρούμενους τους ασθενείς που θέλουν ένα ανανεωμένο, νεανικό και φρέσκο πρόσωπο χωρίς παραμορφώσεις.

Σχολιάστε