Κυριάκος Οικονομίδης

Κυριάκος Οικονομίδης

- 04/05/2017

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1969. Μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο στην Αθήνα. Από μικρός έδειξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να παρατηρώ και να αναγνωρίζω ότι με περιβάλλει. Τα χρώματα και τα σχήματα, τα είδη των ζώων, τις μάρκες των αυτοκινήτων, τις σημαίες των κρατών… Καθόλου παράξενο λοιπόν που τελειώνοντας την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ επέλεξα μια κατ’ εξοχήν οπτική ειδικότητα, τη Δερματολογία. Να παρατηρώ και να ξεχωρίζω τα είδη των εξανθημάτων, τα σπυράκια που λέει ο λαός, ήταν η φυσική μου κλήση!

 

Κυριάκος Οικονομίδης Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Κυριάκος Οικονομίδης: Ο Ιατρός

Πάντα διάβαζα πολύ και η γνώση σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς με γοήτευε. Συνεπώς για μένα το να γυρίζω τον κόσμο παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη μου, αποτελεί ανάγκη κι ευχαρίστηση μαζί. Φυσικά, δεν παρακολουθώ μόνο συνέδρια και σεμινάρια στο αντικείμενό μου. Είμαι πιστοποιημένος και σαν εκπαιδευτής, σε υλικά και τεχνικές της αισθητικής ιατρικής. Πιστεύω ότι το να βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές πλευρές μας βοηθά να τα κατανοήσουμε καλύτερα. Γι’ αυτό λοιπόν παρακολούθησα και σεμινάρια ψυχολογίας και management. Μιλάω αγγλικά και γερμανικά άπταιστα.

 

Και καθώς η τέχνη, η αισθητική και η καλαισθησία ήταν σημαντικές πτυχές της ζωής μου, ήρθαν και με φυσικό τρόπο έδωσαν πνοή στην ενασχόλησή μου με την αισθητική δερματολογία. Με θυμάμαι πάντα να ασχολούμαι με κάποιο δημιουργικό “πρότζεκτ”. Να φτιάχνω μια πόλη με τουβλάκια LEGO, να ζωγραφίζω με τέμπερες ένα τοπίο, να γράφω ένα βιβλίο για τα πουλιά της Θεσσαλονίκης, να φωτογραφίζω, να προετοιμάζω ένα ταξίδι… Έτσι, το να βλέπω ένα πρόσωπο και να ξεκινώ ένα δημιουργικό ταξίδι βελτίωσής του με τη βοήθεια όλων των θαυμαστών μέσων που μου παρέχει η σύγχρονη αισθητική ιατρική, είναι για μένα η χαρά της δουλειάς μου! Και όντας κοινωνικός, απολαμβάνω τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’εμένα και τους ασθενείς μου. Μεγαλώνουμε μαζί και μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τις ανησυχίες αλλά κυρίως τη χαρά του να γινόμαστε καλύτεροι και να νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας, με το δέρμα μας!