Ανανέωση του δέρματος με τον ιατρικό μικροβελονισμό (clinical microneedling)

Ανανέωση του δέρματος με τον ιατρικό μικροβελονισμό (clinical microneedling)

- 13/03/2017

Καθώς η απαίτηση των σύγχρονων-δραστήριων ανθρώπων για υγιές και όμορφο δέρμα αυξάνεται, και μάλιστα με μεθόδους όσο το δυνατό λιγότερο επεμβατικές που να μην περιορίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, η αισθητική ιατρική δίνει τη δυνατότητα με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, να πετύχουμε το επιθυμητό.


Ο ιατρικός μικροβελονισμός (microneedling) είναι μια νέα μέθοδος που με τη χρήση ειδικής συσκευής (Revive MN της γερμανικής εταιρείας amieamed), επιτρέπει την σύγχρονη χορήγηση πολύτιμων συστατικών για τη θρέψη και ανάπλαση του δέρματος (όπως του υαλουρονικού οξέος, των βιταμινών ή και του αυτόλογου πλάσματος του αίματος). Παράλληλα, διεγείρει έντονα την παραγωγή νέου κολλαγόνου στο δέρμα. Η ασφάλεια της μεθόδου, η γρήγορη αποκατάσταση και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, ορατά σε 15 ημέρες, κάνουν το microneedling ιδανική επιλογή για την προετοιμασία μας για τη λαμπερή περίοδο των γιορτών.

Microneedling - Revive MN - Ανανέωση δέρματος, ιατρικός μικροβελονισμός IkonDerma

Τι είναι το microneedling ;

To microneedling είναι μια μέθοδος διέγερσης της επούλωσης, της σύνθεσης κολλαγόνου και της επανόρθωσης της επιδερμίδας χωρίς τομή. Στηρίζεται στη χρήση μιας ειδικής συσκευής που μέσω μιας κεφαλής μιας χρήσης -η οποία φέρει πολλές λεπτότατες βελόνες- κινείται ταχύτατα παλινδρομικά, έως και 150 φορές το δευτερόλεπτο. Με τον τρόπο αυτό, προκαλεί τη δημιουργία μικρών αόρατων τραυμάτων στην επιδερμίδα, στην ουσία πόρων. Μέσα από αυτούς, η συγκεκριμένη συσκευή εγχέει και το διάλυμα θρέψης και ανανέωσης που έχουμε επιλέξει ανάλογα με τον τύπο δέρματος που θεραπεύουμε. Έτσι, η μέθοδος συνδυάζει και τα οφέλη της μεσοθεραπείας.

Πού εφαρμόζεται;

Η μέθοδος εφαρμόζεται στο πρόσωπο, το ντεκολτέ, το λαιμό αλλά και σε σημεία του σώματος που επιθυμούμε να δώσουμε μια πιο σφριγηλή εμφάνιση όπως μπράτσα και κοιλιά. Δεν είναι τυχαίο ότι με το microneedling βελτιώνονται οι ραβδώσεις (ραγάδες) και οι ουλές (για παράδειγμα ακμής ή χειρουργικές). Το δυνατό χαρτί της μεθόδου όμως είναι το σφριγηλό και λαμπερό πρόσωπο που αποκαλύπτεται 10-15 ημέρες μετά. Προτείνονται συνήθως 3 συνεδρίες, μία φορά το μήνα, για ένα πιο εντυπωσιακό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Το microneedling είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και είναι ασφαλές για κάθε τύπο δέρματος. Λόγω του ότι δεν χρησιμοποιείται κάποιο laser, μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε πιο σκούρα δέρματα χωρίς κίνδυνο εμφάνισης σκούρων κηλίδων μετά.

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που θα αποφεύγαμε τη συγκεκριμένη μέθοδο ή θα την αναβάλλαμε για λίγο καιρό μετά. Δεν κάνουμε microneedling σε δέρμα με πληγές, μολύνσεις ή ενεργό έρπητα. Αποφεύγουμε τις περιόδους εγκυμοσύνης και γαλουχίας. Είμαστε προσεκτικοί όταν υπάρχουν δερματικές αλλεργίες π.χ. σε καλλυντικά συστατικά. Ακόμη, εξίσου επιφυλακτικοί είμαστε σε διαβητικούς (πολλές φορές η επούλωση του δέρματος καθυστερεί) και σε ασθενείς που αναφέρουν ότι δημιουργούν χηλοειδή (δύσμορφες υπερτροφικές ουλές).

Τι να περιμένουμε μετά;

Μετά τη θεραπευτική συνεδρία το δέρμα θα είναι κόκκινο, ανάλογα και με την ευαισθησία του ασθενούς. Η ερυθρότητα υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες, ενώ τις επόμενες 3-4 ημέρες το δέρμα θα έχει μια πιο τραχιά αίσθηση. Ακόμη, θα απομακρυνθούν με αόρατη μικροαπολέπιση τα νεκρά κύτταρα που δημιουργήθηκαν από τον μικροτραυματισμό. Έτσι, είναι σκόπιμο να περιποιηθούμε το δέρμα μας με κρέμες επούλωσης, ενυδάτωσης και αντηλιακό, ενώ 5-6 ώρες μετά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε make up.

Από την 7η ως τη 15η ημέρα όμως, καθώς αποκαλύπτεται το νέο μας δέρμα και ολοκληρώνεται η επούλωση και αποκατάσταση των μικροτραυμάτων, θα εκτιμήσουμε και το αποτέλεσμα. Θα παρατηρήσουμε μείωση στις ρυτίδες και τις ουλές ενώ θα αυξηθεί η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματος. Η επιδερμίδα θα αποκαλυφθεί φωτεινή, ομοιογενής και λεία. Οι πόροι θα είναι μικρότεροι και πιθανά σημάδια από τον ήλιο θα μειωθούν.

Ακόμη και μια μοναδική συνεδρία είναι αρκετή για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Η επανάληψη όμως 2 με 3 φορές, θα το βελτιώσει κατά πολύ!

Με τι μπορεί να συνδυαστεί;

Μιας και η συγκεκριμένη συσκευή Revive MN έχει ειδική υποδοχή για το υλικό που θα επιλέξουμε να χορηγήσουμε, ένας εξαιρετικός συνδυασμός είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία. Μετά από αιμοληψία και φυγοκέντριση, απομονώνουμε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες από το αίμα μας και τα επαναχορηγούμε με τo microneedling. Πετυχαίνοντας έτσι, ακόμη εντονότερη ανάπλαση και αποκατάσταση του δέρματος.

Σχολιάστε